Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο
  Εκτυπώστε το άρθρο

Μουσικές μορφές: Περικλής Κούκος

Ο Κωνσταντίνος Κακαβελάκης συνομιλεί με τον συνθέτη Περικλή Κούκο για τους σταθμούς της δημιουργικής του πορείας, τις μνήμες από τις εκπαιδευτικές του εμπειρίες στην Ελλάδα και στην βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου αμέσως μετά την μεταπολίτευση. Τον πολυεπίπεδο λειτουργικό μουσικό πολυστυλισμό στα έργα του, την δημιουργική του σύνδεση με τους αρχιμουσικούς Κωνσταντίνο Καρύδη και Βασίλη Χριστόπουλο και την πεποίθησή του για την ανάγκη δημιουργίας μιας οικουμενικής μουσικής φαντασίας που αγκαλιάζει με φιλικό τρόπο τον άνθρωπο και το περιβάλλον αλλά και πολλές άλλες σημαντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες του. Για τις όπερες του: “Ο Κονρουά και οι κόπιες του”,¨Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, “Μανουέλ Σαλίνας”, “Ο Μερλίνος ο μάγος και το νησί των ποιητών” και τους “Πέρσες”. Επίσης για την περίοδο της θητείας του ως καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ και ως πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και για την εκπαιδευτική του κεντρική αποστολή στο Εθνικό Ωδείο μια ακατάπαυστη προσπάθεια για υψηλή ποιότητα και διεθνή συμπόρευση στην μουσική εκπαίδευση και εμβάθυνση.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΟΥΛΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

(23/6) Εμ-πνεύσεις - Περικλής Κούκος, στο Μέγαρο Γκύζη, Σαντορίνη

 | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center