Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΣΤΗΛΕΣ » Μουσικές Αναφορές (Ε. Αγραφιώτη)
  Εκτυπώστε το άρθρο

(17/2) «Μουσική γένους Θηλυκού» Μυρσίνη Μαργαρίτη & Εφη Αγραφιώτη παιζουν γυναίκες συνθέτριες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Για το πρόγραμμα της συναυλίας ανασύρουμε έργα για πιάνο και τραγούδια γυναικών συνθετριών φωτίζοντας ονόματα που έζησαν γύρω ή μέσα στα χρόνια της σοβιετικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια. Θα παρουσιαστούν εξαιρετικά έργα συνθετριών εντελώς άγνωστων στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μαζί με αυτές, έργα ελάχιστων γνωστών και τα πέντε τραγούδια της Ρένας Κυριακού, που αναγνωρίστηκε βεβαίως ως παγκόσμιας ολκής πιανίστα στον εικοστό αιώνα παραμένοντας όμως εντελώς άγνωστη ως συνθέτρια.
Ανάμεσα στις συνθέτριες θα μας συστηθούν αρκετές Ελληνίδες της διασποράς, τιμημένες στο τόπο που έζησαν και εργάστηκαν. Στη συναυλία θα δοθούν από σκηνής άφθονες πληροφορίες για όλες τις συνθέτριες και τις συνθέσεις του προγράμματος.
Ακόμα και σήμερα, στην αυγή του 2019, η προκατάληψη που θέλει τις γυναίκες ήσσονος ικανότητας σε ότι αφορά τη σύνθεση της μουσικής, καλά κρατεί. Δεν είναι ώρα να την περιορίσουμε;

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ναι βρίσκονται στο χώρο νωρίτερα για να παραλάβουν δελτίο εισόδου.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 7 μ.μ.

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ / GNO Alternative Stage
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα Αττικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: https://tinyurl.com/y8m2vzrl

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ TaR| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center