Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home »
  Εκτυπώστε το άρθρο

Από τον Μπαχ στον Πιατσόλλα

για ακορντεόν και έγχορδα

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

( Πέμπτη 14 Μαρτίου | 20:30 )


 

Από τον Μπαχ στον Πιατσόλλα για ακορντεόν και έγχορδα

ΚΥΚΛΟΣ AKOΡΝΤΕΟΝ

Από τον Μπαχ στον Πιατσόλλα για ακορντεόν και έγχορδα

Πέμπτη 14 Μαρτίου | 20:30

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Χρήστος Ζερμπίνος | ακορντεόν

Ιάκωβος Κολανιάν | κιθάρα

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ

Στάθης Σούλης | μoυσική διεύθυνση

Ο καταξιωμένος ακορντεονίστας και συνθέτης Χρήστος Ζερμπίνος παρουσιάζει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, μια μουσική διαδρομή τριών αιώνων –από το Μπαρόκ έως σήμερα– με αυθεντικές συνθέσεις αλλά και δικές του ευφάνταστες μεταγραφές για ακορντεόν και έγχορδα. Συνοδοιπόροι του, ο διακεκριμένος κιθαριστής Ιάκωβος Κολανιάν και οι μουσικοί της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ υπό τον Στάθη Σούλη. Στο πρόγραμμα της βραδιάς συνυπάρχουν αρμονικά το περίφημο Libertangoκαι το Διπλό κοντσέρτο για κιθάρα, ακορντεόν και έγχορδα του Αργεντινού Άστορ Πιατσόλλα, αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες από τις ταινίες Σινεμά ο Παράδεισος και Ο ταχυδρόμος, το εξαίσιο AveMaria του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και αποσπάσματα από δημοφιλή έργα λαμπρών μουσουργών του 19ου αιώνα, όπως ο μεγάλος ρομαντικός Ρόμπερτ Σούμαν και οι εμβληματικοί εκπρόσωποι των Εθνικών Σχολών της Ισπανίας Ισαάκ Αλμπένιθ και της Τσεχίας Αντονίν Ντβόρζακ.

Ο Χρήστος Ζερμπίνος,…

… αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης, έχει ανακαλύψει νέες τεχνικές και έχει δημιουργήσει ένα εντελώς ξεχωριστό ύφος που τον κατατάσσει στους σημαντικότερους μουσικούς της γενιάς του. Με τη διπλή ιδιότητα του συνθέτη και του σολίστ έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Δωματίου του Μονάχου, το σύνολο ALEA ΙΙΙ της Βοστόνης, τους Σολίστ της Σόφιας και με όλα τα ελληνικά σύνολα. Έχει εμφανιστεί στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη, τη Βαρσοβία, στο Μόναχο, το Λονδίνο, το Βελιγράδι και σε όλη την Ελλάδα. Ερμήνευσε, στις 22 Ιανουαρίου 2007, σε πρώτη παγκόσμια το έργο του Γκίγια Καντσέλι Kapote, για ακορντεόν, κρουστά, μπάσο και ορχήστρα εγχόρδων (αφιερωμένο στον ίδιο, παραγγελία ΟΜΜΑ) με την Καμεράτα. Τα περισσότερα έργα του Ζερμπίνου (συμφωνικά, χορωδιακά, μουσικής δωματίου, έργα για σόλο, έργα για φωνή και ορχήστρα) είναι παραγγελίες ελλήνων και ξένων σολίστ, ορχηστρών και συνόλων μουσικής δωματίου καθώς και αναθέσεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Ελλάδας. Έργα του έχουν παιχτεί κατ’ επανάληψη και έχουν μεταδοθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ο Ιάκωβος Κολανιάν…

… έχει εμφανιστεί σε γνωστές αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων: Μέρκιν της Νέας Υόρκης, Κοντσέρτχαους της Βιέννης, «Αράμ Χατσατουριάν» της Αρμενίας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και έχει δώσει συναυλίες και μάστερκλας σε όλο τον κόσμο. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε ραδιόφωνο και τηλεόραση (ΕΡΤ, ΡIK, BBC, Radio France, ORF κ.ά.). Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους δημιουργούς ( Μ. Θεοδωράκης, Ν. Μαμαγκάκης, Θ. Αντωνίου, Θ. Μικρούτσικος, Κ. Τζωρτζινάκης, Λ. Τσεκναβοριάν, T. Μανσουριάν, Ν. Ασλανιάν κ.ά.), ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες (ΚΟΑ, ΚΟΘ, Καμεράτα, ΕΡΑ κ.ά.). Tην περίοδο 1991-2001 υπήρξε μόνιμος σολίστ της Φιλαρμονικής της Αρμενίας, με την οποία ερμήνευσε τα σημαντικότερα κοντσέρτα του ρεπερτορίου της κιθάρας. Από το 1989 συνεργάζεται με δισκογραφικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις, με κορυφαία την παρασημοφόρησή του, το 2011, από την κυβέρνηση της Αρμενίας με το μετάλλιο «Κομιτάς».


Το πρόγραμμα

Johann Sebastian Bach / Charles Gounod (1818–1893) 

Ave Maria

Antonín Dvořák (1841–1904)

RusalkasSongtotheMoon(Ω, σελήνη στα βάθη του ουρανού)

άρια της Ρούσαλκας από την Α΄ Πράξη της ομώνυμης όπερας

IsaacAlbéniz(1860–1909)

Ισπανική σουίτα αρ. 1, έργο 47: Asturias, Sevilla, Aragón

RobertSchumann(1810–1856)

Ονειροπόληση (Traumerei) αρ. 7 από τις Kinderszenen (Παιδικές σκηνές), έργο 15

Δ Ι Α Λ Ε Ι Μ Μ Α

EnnioMorricone(γενν. 1928)

Σινεμά ο Παράδεισος (CinemaParadiso)

Luis Enríquez Bacalov (1933–2017)

Οταχυδρόμος (Il postino)

Ástor Piazzolla (1921–1992)

Libertango

Διπλό κοντσέρτο για ακορντεόν, κιθάρα και έγχορδα

Όλα τα έργα της συναυλίας, εκτός από το Διπλό κοντσέρτο του Άστορ Πιατσόλλα, έχουν μεταγραφεί από τον Χρήστο Ζερμπίνο για ακορντεόν και έγχορδα, και η σύνθεση Ave Maria για ακορντεόν, έγχορδα και άρπα.


Tιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ)10 €  15 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια

  • 2 10 72 82 333, megaron.gr
  • και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72 82 333| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center