Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » βιβλία & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » παρτιτούρες κιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

Ανδρέας Μαυρακάκης: Μικρή αναφορά στη ζωή και το έργο του Γιάννη Φρουδαράκη «Κρητική σουίτα για κιθάρα»

H ζωή και το έργο του καθηγητή μουσικής Γιάννη Φρουδαράκη, ο οποίος δίδαξε κιθάρα από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 ως τις αρχές του 21ου αιώνα παρουσιάζεται στο βιβλίο του Ανδρέα Μαυρακάκη (καθηγητή μουσικής, και Διευθυντή του Κλασσικού Ωδείου Ηρακλείου).

Ο ίδιος ο συγγραφέας υπήρξε μαθητής του τη δεκαετία του ’90. Στο βιβλίο εκτός από βιογραφικά στοιχεία παρουσιάζεται για πρώτη φορά το έργο του Γιάννη Φρουδαράκη «Κρητική σουίτα για κιθάρα» η οποία μέχρι πρότινος ήταν ανέκδοτη.

Επίσης υπάρχει ειδικό ένθετο και για την αθλητική πορεία του Φρουδαράκη ο οποίος μεσουράνησε ως ποδοσφαιριστής μέχρι τη δεκαετία του ’50 και ως προπονητής μέχρι τη δεκαετία του ’70.

Η έκδοση αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό να γνωρίσει στους νεότερους έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής και μάλιστα της κιθαριστικής τέχνης, το Γιάννη Φρουδαράκη. Στους παλαιότερους να συστήσει εκ νέου τον άνθρωπο, τον παιδαγωγό, το συνθέτη. Στους μουσικούς και δη στους κιθαριστές να γνωρίσουν το συνθετικό του έργο μέσα από την "Κρητική σουίτα " για κιθάρα.

Την διάθεση του βιβλίου έχει το Κλασσικό Ωδείο Ηρακλείου. Διατίθεται επίσης σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία καθώς και σε καταστήματα με μουσικά όργανα.| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center