Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΜΟΥΣ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Κιθαριστικά Νέα » Συναυλίες Κιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

Κυριακή 18/8/2019 στις 8 μ.μ.

Σαβίνα Γιαννάτου & Κώστας Γρηγορέας,
με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι

Αρχαία Κόρινθος

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου

 


(Είσοδος Ελεύθερη)

Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών MuΣa (Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων).
Καλλιτεχνική επιμέλεια
Dimitris Soukaras

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, συνδυάζονται με τραγούδια άλλων σπουδαίων δημιουργών, καθώς και με τραγούδια από τη μουσική παράδοση χωρών της Μεσογείου, από την αγγλική και ισπανική αναγέννηση αλλά και με γνωστά έργα για σόλο κλασική κιθάρα. Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές χώρες και εποχές.

Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της το 1979 και δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στην ηχογράφηση του δίσκου Εδώ Λιλιπούπολη. Ακολούθησαν δέκα προσωπικοί δίσκοι, με συνθέσεις καταξιωμένων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, η Λένα Πλάτωνος και ο Νίκος Κυπουργός, καθώς και δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους της Λένας Πλάτωνος, του Νίκου Μαμαγκάκη, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και του Δημήτρη Λάγιου.

Ο Κώστας Γρηγορέας είναι ένα από τα επιφανέστερα μέλη της Ελληνικής καθαριστικής οικογένειας και μια ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της Ελληνικής μουσικής. Ο Μάνος Χατζιδάκις τον είχε χαρακτηρίσει ως έναν «από τους πιο προικισμένους Έλληνες κιθαριστές του καιρού μας, σύγχρονο στην αντίληψή του για την κιθάρα και βαθιά καλλιεργημένο μουσικά…».


===============
Περισσότερα: https://klife.gr/culture/11441/?fbclid=IwAR2w0MHDfRkSReE3gZTzdwZa8T5PDdvPP6hx_GNaaFm4omRwT6QksiLsw2g| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center