Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη



 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ & Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο Kιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

[Νέο CD]

Γιάννης Ευσταθόπουλος: SEIS CAPRICHOS : SPANISH GUITAR MUSIC AROUND 1930

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιάννης Ευσταθόπουλος επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τον ήχο και την προσέγγιση στην ισπανική κιθάρα, ηχογραφώντας τα Ισπανικά έργα γύρω στο 1930 γραμμένα για τον κιθαριστή Regino Sáinz de la Maza (1896-1981). Τα έργα αυτά ερμηνεύονται σε ένα όργανο εμπνευσμένο από αυτά του Santos Hernández, κατασκευαστής που συνεργάστηκε με τον Reginο, φορώντας εντέρινες χορδές και μπάσα από μετάξι αφού οι χορδές νάυλον άρχισαν να χρησιμοποιούνται μόλις το 1946. Σε μια εποχή που η κιθάρα αναζητούσε ακόμα την ταυτότητα και της θέση στη λόγια μουσικής της Ισπανίας αυτά τα έργα είναι τα πρώτα γραμμένα από συνθέτες μη-κιθαριστές, εκφράζοντας τον πειραματισμό στην λαμπρή καλλιτεχνικά εποχή της Ισπανίας, άρρητα συνδεδεμένα με τον όρο που εισήγαγε ο Adolfo Salazar: “Παγκόσμιος νασιοναλισμός” (Universal Νatiolism). Εν τέλει, αυτός ο δισκός επιδιώκει να φέρει πίσω στο φως ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο, εκτελεστή και όργανο, ύστερα από μία πολυετή έρευνα συνυφασμένη με τη μουσική πράξη.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ:

https://www.passacaille.be/gb/recommended/264-seis-caprichos-spanish-guitar-music-around-1930-spanish-guitar-music-from-around-1930-with-works-dedicated-to-regino-sainz-de-la.html

Εδώ ένα μικρό απόσπασμα του δίσκου: 

 

Διαβάστε πληροφορίες για την επόμενη συναυλία-παρουσίαση:
https://www.echoesfestival.co.uk/12nov19

 



| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center